Jaro přeje změnám v životě, je skvělým obdobím pro vnitřní detox a úklid v domácnosti

20.02.2024

Toto období, od března do května je nádherné, po sněhu skoro žádná památka, lidé jsou více šťastní, více se smějí. Konečně svítí sluníčko a příroda kolem nás se probouzí k životu. Vzduch voní čerstvou trávou a květinami.

Většinou máme na jaře nové plány, nové zájmy, dny jsou teplejší a delší, odkládáme hrubé kabáty, přecházíme na veselejší barvy ve svém šatníku. Schováváme zimní oblečení a děláme velký jarní úklid v celé domácnosti. Pouštíme více vzduchu do svých obydlí i svého života. Myjeme okna. Zbavujeme se starých a nepotřebných věcí. Oblečení darujeme různým charitám. Zdobíme dům do veselejších barev a vnášíme do něj radost, úsměv, květiny a světlo.

Také si pořizujeme v jarním období malé zvířecí miláčky a chodíme častěji ven. Mnoho z nás čistí na jaře také svůj organismus a zbavuje ho od nečistot nasbíraných za minulý rok formou detoxu.

Jaro je úžasné a motivační!

Jaro je začátek života, na stromech raší pupeny, ptáci si stavějí hnízda, rodí se spousta mláďat, začíná růst tráva a příroda se probouzí ze zimního spánku. Sluneční paprsky jsou teplejší a delší, jaro dodává každému novou sílu a energii. Hodně lidí se v tomto čase rozhoduje pro razantní změny ve svých životech - nová práce, nové bydlení, založení rodiny. Jaro vybízí k výletům a delším procházkám v přírodě. 

Jaro je osvědčený dobíječ energie

  • Pokud jste po zimě vyčerpaní a potřebujete novou energii a přísun nové radosti, vyhledávejte krásu všech okamžiků, které jsou kolem vás. Okamžik je sice krátký, ale nádherný ve své podstatě.
  • Někdy jen stačí zavřít oči a nastavit tvář slunci a máme najednou pocit, že je svět o něco hezčí a že nám je dobře. Stejně tak působí spojení poslechu hudby, modrého nebe a slunečních paprsků. Dopřejte si tuto krásu nejméně 2x denně.
  • Milujte krásné okamžiky a ony si vás najdou ve chvíli, kdy je budete potřebovat.
  • Vnímejte jaro ve své kráse a vychutnejte si ho dokonale. Je dalším důvodem, proč máme chuť žít.
  • Vidět probouzet se život v přírodě, probouzí život i v nás.

Blogerka Michaella / zdroj obrázků - pixabay