Je důležité být v pohodě, nepropadat špatné náladě, hodit určité věci za hlavu a netrápit se zbytečně

18.11.2022

My jsme tvůrci svého štěstí, my si tvoříme dobrou náladu. Záleží na našem přístupu k životu, vše je o vyrovnanosti a o tom, kolik času věnujeme sami sobě. 

  • Ráno začínejte zdravou snídaní, a rozcvičkou. 
  • Očista studenou a teplou vodou, nastartuje tělo na celý den. 
  • Doplňte hned z rána hormon štěstí a radosti, vykročte tou správnou nohou. 
  • Pro jejich aktivaci stačí mít dostatek pohybu, aktivity, trávit čas na sluníčku a čerstvém vzduchu, k tomu dostatečně odpočívat, zdravě spát, zdravě jíst, dostatečně pít tekutiny, také přijímat vitamíny, minerály, trávit čas s přáteli, poslouchat hudbu, dopřát si masáž a hlavně umět včas vypnout, přetěžování organismu nikomu nesvědčí.

Je důležité netrápit se zbytečně

Kdo má pro každou příležitost připravené spouštěče dobré nálady, tomu nebude nikdy smutno. Naše mysl je jako obloha a pokud na ni připlují tmavé mraky, odežeňte je pryč. Udělejte ze všech negativ klady. Vím, že to nejde tak jednoduše, ale snažte se. Všímejte si, že když někde jdete pozdě, většinou potkáte lidi, které jste dlouho neviděli. Každé mínus znamená ve skrytém významu dva plus, jen se musíte dobře dívat. Najděte si príma lidi kolem sebe a více se usmívejte.

Bezstarostný život žít nejde, ale naučte se vnímat přítomnost, vy jste tvůrci a pomyslní malíři svého osudového plátna

Chcete endorfiny do těla? Pak sedněte na kolo a udělejte si pěknou projížďku kolem přehrady nebo si zaběhejte v parku, navštivte své přátelé, zajděte si do kina na nějaký pěkný film, postavte v zimě sněhuláka se svými dětmi. Vyzařujte ze sebe pohodu a lásku, pak se vám bude dařit a získáte skvělý pocit.

Tajemství dobré nálady je v každém z nás!

Jan Werich řekl:

"Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít."

Blogerka Michaella

(zdroj obrázku pixabay)