Náš mozek potřebuje ke zpracování hlavně dobré zprávy

13.10.2022


Mrkneme na internet a na nás se navalí plno smutných zpráv o tom, že ten a ten umřel, spadlo letadlo, havaroval autobus, orkán strhal střechy a odřízl půl republiky od elektřiny a lavina sněhu zabila lidi na horách. A tak se to děje každý den a celé roky do sebe vstřebáváme samé negativní zprávy z různých zdrojů.

Vše, čím naplníme svůj vnitřek má vliv na náš život a jeho kvalitu

Po ránu je správnou a základní myšlenkou poděkování za další nové ráno. Je úžasné vědět, že se můžete znovu probudit a nadechnout. A o to větší radost přináší zjištění, že se spolu s námi probudil i zbytek rodiny.

Vstávat s pozitivní myšlenkou je lepší, než se hned ráno naplnit nechutí a negací

Náš mozek potřebuje ke zpracování hlavně dobré zprávy. Negace nám postupně dokáže rozkládat osobnost, způsobuje zármutek, nespokojenost a spouští stres a depresi. Živí ji přísun špatných informací, způsobená neštěstí, nezdar, problémy jiných a přichází ztráta jistoty.

Vypněte se od přísunu těchto negativních věcí a informací!

  • Dejte si za cíl najít na každém dni pozitiva a mluvit o tom.
  • Hledejte klad a přínosné, povzbuzující věci.
  • Budujte svůj život na lásce, radosti, spokojenosti, v očekávání hezkých situací a věcí.
  • Chtějte změnit způsob myšlení a směr své touhy.
  • Rozdávejte kolem sebe lásku a pozitivní, radostné věty.
  • Mluvte o sobě a druhých pozitivně a jen kladně.
  • Vyhněte se lidem, kteří mluví jen o problémech a pusobí na vás negativně.
  • Sledujte a čtěte méně stresujících zpráv. Nejlépe žádné. Získáte více osobní svobody a vnitřní radosti.

Hned ráno si řekněte nějakou pěknou větu třeba i sama sobě do zrcadla: "Budu mít dneska opravdu krásný den." Cítíte ten příliv energie? Super, že? Nastartujete tak proces vnímání na pozitiva a krásu. Nebo svým dětem a partnerovi řekněte místo připomenutí svačiny a papučí : "Mám tě moc ráda a věřím, že budeš mít pěkný den a bude se ti dařit. Těším se na tebe, až přijdeš domů."

 
Jste pořád plní zla a negací? Udělejte uvnitř sebe restart a nastartujte se na příjemné a kladné informace pro každý nový den. Naplňte se hezkými pocity a informacemi. 

Souhlasíte?
Je lepší říct, že jste byla během dne venku a objímala stromy a pozorovala nebe a rozkvetlou louku a těšila se na děti a manžela až přijdou domů. Než říct, že jste musela na velký nákup, utratila zbytečně hodně peněz a potkala Věru, která říkala, že Magda má nového chlapa, ale je to prevít, který ji určitě zahne.

Když změníte své myšlení, změníte tím i svůj život

Uvědomte si, že vše negativní v nás roste díky médiím, internetu a lidem toužícím po senzacích a popularitě. Do zpráv se málokdy dává pozitivní věci, možná tak narození miminka slavným nebo uzavření manželství mezi celebritami. No, ale přiznám se, sama mám na čem pracovat.

Záleží na nás, co k sobě pustíme a co ne. Čím se naplníme, tím budeme. Pracovat na změně svého myšlení je sice dřina, ale vyplatí se. Řekněte si - Stop špatným zprávám a přitáhnete pozitivní změny do svého života.

Blogerka Michaella

(Zdroj obrázků pixabay)