S přicházejícím ochlazením je dobré začít myslet na svoje zdraví

27.09.2022

Každá změna počasí má vliv na naše zdraví. Střídání tepla a zimy dokáže s imunitou pěkně zamávat, hlavně u menších dětí nebo starších lidí. Rýma se však nevyhne ani otužilcům.

S podzimem se rána a večery mění na studené. Jsme více unavení a nechce se nám vstávat z postele. Dobít energii nám pomůžou nejen vitamíny, ale i procházky a aktivita.

V chladnějších dnech se doporučuje:

  • zvýšit přísun vitamínů, minerálů, stopových prvků
  • pravidelně odpočívat a spát
  • také je důležitý pohyb a správná životospráva
  • dodržovat pitný režim
  • obklopit se teplem a světlem
  • navodit si pocit radosti

I psychika nese svůj podíl na imunitě. S podzimem přichází možné změny nálad a deprese. Je třeba své myšlenky a náladu udržet na pozitivní vlně. V případě nemoci je dobré nemoc vyležet a řádně doléčit. Jakékoli přechození nemoci tělo jen oslabují.

Velmi dobrý pomocník při boji s infekcemi je vitamín C


Tento vitamín je pro naši imunitu moc důležitý. Pomáhá tělu bojovat s viry, má dobrý vliv na pleť, zuby, kosti, růst, hojení ran, dodává tělu energii, chrání nás před únavou. Při nedostatku je člověk více unavený, podrážděný, častěji nemocný, má problémy s dásněmi, chudokrevností, kurdějemi, degenerací kostí a svalů. Rakytník zvyšuje obranyschopnost
Organismus nám dává vždy najevo, když mu něco chybí. Velmi dobře posiluje a zvyšuje jeho obranyschopnost rakytník. Obsahuje zdroj vitaminů C, A, B, D, F, K i P, flavonoidů, tříslovin a mnoho dalších důležitých látek.

Echinacea zabírá na záněty


Likviduje bakterie, viry a plísně. Účinně bojuje s infekcí a dokáže potlačit bolest, léčí zánět dýchacích cest, rýmu, má hojivé účinky. Podle vědeckých výzkumů dokáže snížit pravděpodobnost vzniku nachlazení až o 58 procent. 

Aloe je úžasný antioxidant 


Má prokázané detoxikační účinky. Pomáhá zlepšovat přirozenou obranyschopnost a působí jako antioxidant. Potlačuje únavu a napětí.

Autor: Blogerka Michaella ve spolupráci s allnature.cz / zdroj obrázku pixabay